Wil jij ervaren hoe het voelt om écht ontspannen te zijn? Zowel fysiek, mentaal én emotioneel? Eindelijk rust voelen in je lijf en in je hoofd. Dan is Yoga Nidra iets voor jou!

Bij Yoga Nidra draait het niet om lichamelijke oefeningen. Het is een krachtige meditatietechniek die geschikt is voor iedereen. Ervaring met yoga is niet nodig, je hoeft alleen maar te luisteren naar mijn stem en de muziek. Je komt vanzelf in een zeer diepe ontspanning, waardoor je lichaam en geest zich herstellen op celniveau. 

Eén uur Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap.

Een groot cadeau voor jezelf dus! 

Je herkent het vast wel:

·       Dag in, dag uit sta je voor een ander klaar. Met
liefde natuurlijk, maar je voelt dat je ook tijd voor jezelf nodig hebt.
                        

·       Door altijd maar aan te staan voel je je moe.
Écht moe. Een paar uurtjes bijtanken in het weekend (als die er überhaupt
zijn..) helpt niet meer.

·       Je vindt het moeilijk om momentjes voor jezelf
te pakken, want er is altijd wel iets te doen of iemand vraagt je aandacht.

·       Je bent prikkelbaar en je voelt stress. Je hebt
vaker last hoofdpijn en pijn in je nek en schouders.

·       Je zou zo graag weer eens lekker willen slapen.
Uitgerust wakker worden na een nacht in diepe slaap.

·       Je bent druk in je agenda en in je hoofd. Maar iets afzeggen is geen optie voor je. Je bent zo hard voor jezelf.

Maar hoe zou het voor je zijn als je wél dat moment voor je zelf pakt en diepe ontspanning toe laat in je leven?

·       Je slaapkwaliteit verbetert en je hebt meer energie.

·       Je stressniveau daalt.

·       Het verlicht (chronische) pijnklachten. 

·       Je gaat lichter door het leven; het voelt allemaal niet meer zo zwaar.

·       Je zit lekkerder in je vel, zowel fysiek als mentaal. Je zelfliefde groeit. 

·       Het is rustiger in je hoofd, wat zorgt voor betere concentratie en meer creativiteit. 

Dat verdien jij toch ook? 

Je denkt zo vaak aan een ander, maar gun het jezelf ook een keer.

De keuze is aan jou. Ga je voor een Adem Yoga  Nidra sessie (€ 25,00) om te kijken of het iets voor je is? Of kies je voor de lange termijn en doe je mee aan de Yoga Nidra training? De workshop bevat 4 lessen, inclusief theorie en 4  yoga nidra sessies audio’s, 2 ademoefeningen audio’s voor thuis en PDF’s met tips en theorie en kost eenmalig 199 Euro. Hiermee kun je Yoga Nidra op ieder moment in je verdere leven toepassen. 

Je lichaam en je hoofd écht tot rust laten komen is steeds moeilijker in de tijd van nu. We hebben een steeds drukker leven: gezin, werk, familie, sport, sociaal leven etc. en tussendoor zijn we ook veel met onze mobiel bezig. Social Media, maar ook (werk)mail, spelletjes en andere afleiding. We staan bijna altijd aan, waardoor veel mensen last krijgen van stress, een laag energieniveau en een kort lontje. Maar ook: een druk hoofd, pijnklachten en slaapproblemen.

Yoga Nidra kan dan echt een oplossing zijn.

Deze vorm van yoga is ontstaan in de vorige eeuw door de oprichter van de Bihar School of Yoga in India. Hij ontdekte het stadium tussen waken en slapen. In dit stadium ben je niet meer echt wakker, maar je slaapt ook niet. Het zit in je onderbewustzijn. En als je deze staat bereikt vloeit de spanning zowel uit je lijf als uit je hoofd. Ontspannen op celniveau.

Yoga Nidra wordt daarom niet voor niets “de yoga van slaap” genoemd.

Door het regelmatig te doen zul je merken dat je werkelijk meer ontspannen door het leven gaat. Met alle positieve gevolgen van dien:

1.      Je voelt je fitter en meer uitgerust.

2.      Je korte lontje is verleden tijd.

3.      Je hebt meer energie om leuke dingen te doen met je gezin/familie/vrienden.

4.      Je hebt eindelijk een minder vol hoofd. Zonder alle chaos kun je zoveel meer uit je dag halen.

5.      Je leert beter naar jezelf te luisteren en krijgt meer zelfrespect.

6.      Met als het grootste voordeel dat je meer kunt genieten van het leven. 

  Anderen gingen jou voor: 

  “Ik had nog niet eerder Yoga Nidra gedaan, dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Maar Inge stelde me helemaal op m’n gemak. Haar rustgevende stem in combinatie met muziek bracht me naar een bijzondere plek. Ik was niet echt aan slapen, maar ook niet wakker. Ik voelde me naderhand heel erg ontspannen. Het was een hele bijzondere ervaring.”

   

  “Ik heb helaas veel slaapproblemen en op aanraden van een vriendin ben ik bij Inge terecht gekomen. Mijn grootste probleem is dat ik veel pieker, waardoor ik moeilijk in slaap kom en als ik dan eenmaal slaap word ik vaak wakker. De eerste keer dat ik Yoga Nidra bij Inge deed voelde ik me al vrij snel ontspannen, waardoor ik me beter kon overgeven. Sindsdien doe ik thuis vaker Yoga Nidra. Ik heb vanalles geprobeerd, maar Yoga Nidra voor het slapengaan is voor mij dé oplossing. Ik ben Inge heel dankbaar.”

  Mocht je twijfelen, bedenk dan waar de twijfels vandaan komen.

  Zijn het twijfels of het wel iets voor je is? Probeer het dan gerust eenmalig door een losse les te boeken.

  Of heb je wellicht twijfel of je er wel tijd voor hebt. Ga dan eens na bij jezelf hoeveel tijd je juist bespaart als je er wél voor kiest om Yoga Nidra in je leven toe te laten. Hoeveel meer energie je zult hebben en hoeveel beter je in je vel zult zitten.

  Ga het gewoon doen. Kies voor die tijd voor jezelf en gun jezelf die ontspanning.

  Ook JIJ bent belangrijk.

  Meest gestelde vragen

  Yoga Nidra is een vorm van yoga waarbij diepe ontspanning centraal staat. In het begin van een sessie gaan we wel wat zachte houdingen doen om het lichaam te openen zodat je makkelijker en fijner kunt liggen op de mat. Daarna hoef je alleen nog maar op je rug te liggen (in savasana) en te luisteren naar muziek en mijn stem. De muziek en mijn woorden brengen je in de allerdiepste staat van ontspanning.

  Bij de Yoga Nidra workshop ontvang je een pakket van 4 lessen inclusief theorie en 2 audio’s voor thuis. Deze kun je oneindig gebruiken.

  Nee, de Yoga Nidra workshop wordt op bepaalde momenten in het jaar aangeboden. Heb je interesse, wees er dan snel bij. De eerstvolgende datum is de te vinden via deze link.

  Als je naar onderen scrollt zie je vanzelf de Yoga Nidra workshop staan, met daarbij de datum wanneer de volgende groep start.

  Doe makkelijk zittende kleding in laagjes aan, neem een flesje water en een fijne deken mee om maximaal te kunnen ontspannen.

  Nee, dat is zeker geen probleem. Yoga is voor iedereen en Yoga Nidra is zelfs nog toegankelijker omdat er hierbij geen zware fysieke oefeningen gedaan hoeven te worden.

  If you can breathe you can do yoga

  Dus waar wacht je nog op? Gun jij jezelf dit moment van rust en complete ontspanning?