Op de eerste dag van mijn welverdiende zomervakantie in 2015 ging ik volledig onderuit ging en belandde bij de huisarts op zaterdagmiddag. Ik voelde me bar en bar slecht….wat was eraan de hand? Ik hing boven de wc, viel alleen nog maar af, hartkloppingen, mijn hele gezicht onder de pukkels, het voelde de hele dag alsof ik een droge sok in mijn keel had. Ik sliep slecht en elke prikkel was er een teveel. Een burn-out! 

Ik voelde al wel langer dat het zo niet door kon gaan, maar een burn-out zou het nooit worden bij mij. Ik was tenslotte een supermama. Ik had een baan die ook nog eens zeer veeleisend was, ik had een druk sociaal leven en in de weekenden wilde ik ook nog wel heel graag leuke dingen doen.  Maar ondertussen gaf mijn lijf steeds meer aan dat het niet goed ging: ik had wekelijks hoofdpijn of migraine, regelmatig een zere nek en schouders, sliep slecht en mijn concentratie liet me ook in de steek.

Dit moest radicaal anders, want zo hield ik het niet meer vol.

Ik besloot mijn hart te gaan volgen en mezelf serieus te nemen. Dit gevoel kon ik niet langer negeren en ik besloot na 18 jaar uit het onderwijs te stappen. Ik ging mijn droom van een eigen yogastudio achterna.  Want ik wil zo graag de helpende hand bieden voor al die zorgzame en hardwerkende vrouwen die constant stress en drukte ervaren. Ik weet hoe het is om die lat zo hoog te hebben liggen en vervolgens te zakken als een baksteen. Ik wil ze leren ontspannen op een simpele manier die ze thuis ook kunnen toepassen, waardoor ze weer beter in hun vel  zitten en het korte lontje verleden tijd wordt.  

Wat is typisch Inge?

ü  Ik daag mensen uit om buiten hun comfortzone te stappen (want daar zit immers je groei), zonder over je eigen grenzen te gaan.

ü  99% van mijn yogi’s worden rustig  van mijn stem of vallen er zelfs van in slaap.

ü  Ik vind het heerlijk om humor tijdens de les te horen en zelf te gebruiken.

ü  Je zult me nooit in rode kleding zien.

ü  Ik kan zelf geen spagaat  😊 en dat is helemaal oké.

Mijn visie op yoga:

“If you can breathe, you can do yoga.”

Yoga is voor iedereen.  Het is vooral een kwestie van doen wanneer je resultaat wilt behalen op het gebied van rust in je hoofd en een flexibeler lichaam. Daardoor zul je uiteindelijk beter in je vel gaat zitten: fysiek en mentaal. Je hoeft niet lenig te zijn en ook hoef je geen maat 36 te hebben. Het gaat ook niet om de perfecte houding. Yoga is vooral niet te hard je best willen doen, want daar krijgen we weer stress van en dat is zo niet yoga.

yoga balans haaksbergen twente

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:

ü  Ik een echte theemuts ben en altijd een bodempje  thee in mijn kopje laat staan.

ü  Mijn vader mij de meest irritante koosnaam ooit gaf: Dora.

ü  Ik van een uitdaging houd zoals klimmen en abseilen.

ü  Mijn labradoodle Saar dezelfde unieke kastanje bruine haarkleur heeft als ik.

ü  Wanneer ik een dikke beat hoor in de muziek, ik mezelf helemaal hierin kan verliezen.

ü  Ik ook best veel in mijn hoofd kan zitten 😊 tijdens een meditatie.