Nieuw!!  

** Op maandagmiddag om 16:00 geef ik kinderyoga onder de naam yogakidz. Het gaat om fun, kracht, zelfvertrouwen, concentratie, lekker in je vel, rust, goede gezondheid, grenzen ontdekken, motoriek, ademhaling, ontspanning en vooral genieten. Kinderen hebben tegenwoordig zoveel prikkels te verwerken, en moeten veel binnen het onderwijs. Bij Yoga kidz ben je alleen maar jezelf en hoef je niks te presteren. Opladen en leren rusten op een leuke manier.

** Zeer binnenkort Yoga Nidra workshop van vier lessen op zaterdagochtend , alleen maar liggen op de mat en herstellen. Onderzoekers hebben aangetoond dat Yoga Nidra helpt bij; angst, depressiviteit, slaapstoornissen, chronische pijn en verslavingen. Tevens vergroot Yoga Nidra; je gezondheid, je veerkracht en het algeheel gevoel van welzijn. 1 Nidra sessie staat gelijk aan vier uur slaap!! Vier lessen live en je krijgt een yoga nidra mee naar huis om heerlijk te gebruiken.  Interesse? stuur me een mailtje via het contactformulier.

Je bent een zorgzame en hardwerkende vrouw die vol in het leven staat. Je hebt  een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je wilt graag alles goed doen en je maakt altijd tijd en ruimte voor anderen; “nee” zeggen is wel een dingetje. Je bent een kei in multitasken. Dat moet ook wel, want je werk- en privéagenda staan vol met afspraken en je wilt niet dat jouw werk ten koste gaat van je aandacht voor de mensen om je heen en andersom. Het moet toch mogelijk zijn om een hardwerkende en zorgzame vrouw te zijn en daarnaast ook een goede moeder, partner, vriendin en collega? Je redt het ook prima. Je hebt een leuk en druk sociaal leven en het lukt om 2x in de week te sporten. Is gezond voor je. Maar ontspannen, écht ontspannen, dat vind je steeds lastiger. Zou het toch de stress zijn?

Herken je dit?

·        Je hebt het gevoel dat je tijd tekort hebt in je drukke leven. Je vliegt van de ene naar de andere activiteit, je staat continu aan, houdt graag de controle en voor je het weet is je dag alweer om.

·        Hoe graag je ook voor iedereen klaarstaat op je werk en je omgeving en hoe goed je alles ook wilt doen, je snakt naar ontspanning voor jezelf. Eindelijk rust in je hoofd en lijf.

·        Je rent met een vol hoofd naar de kinderopvang om je kids te brengen, ondertussen voel je de druk om op tijd te komen op je werk voor die belangrijke afspraak en tegelijkertijd denk je aan je vriendin die je nog wil bellen.

·        Je zit op de bank en je hebt constant het gevoel dat je nog wat moet doen. Je kunt niet echt ontspannen.

·        Je ligt wakker  van het piekeren en denkt aan al je to do’s voor de volgende dag.

·        Je voelt de spanning in je nek, schouders, kaken en je onderrug. Hoofdpijn is iets wat steeds vaker terugkeert.

·        Fit voel je je niet tijdens het opstaan, je lijf voelt stijf en gespannen  en hier en daar ervaar je pijntjes en ongemakken; soepeler worden zou zeer welkom zijn.

Wat gaat er mis als je het nu niet verandert?

        Je spanning en stressklachten nemen toe.

        Je spieren spannen zich constant aan.

        Je verandert in een leeuwin naar jezelf en je omgeving.

         Je lontje wordt steeds korter en je merkt dat je vaker huilt en[MK1]  sneller boos bent.

        Je kunt je moeilijk concentreren.

        Jegeheugen laat je in de steek.

        Je voelt je rusteloos en opgejaagd.

Het is nog niet zeker of je zeurende en stekende pijn in je schouders of rug krijgt. Of dat de hoofdpijn die je nu al ervaart, erger wordt of op een andere plek gaat zitten. Maar een ding is zeker:  als je zo doorgaat, dan gaat op den duur je hele lijf zeer doen.

Je kan straks niet meer van vermoeidheid.  . Van alle ballen die je al die tijd hoog hebt gehouden zal je steeds meer ballen laten vallen en je hebt geen puf meer om ze op te rapen.

Werken wordt te vermoeiend.

Je hebt zelfs geen zin meer  om leuke activiteiten te gaan ondernemen met je partner, gezin en vrienden. Je bent niet meer die gezellige, vrolijke en energieke vrouw die je altijd was.  Je bent jezelf niet en je mist hoe je vroeger was. Ook je omgeving maakt zich zorgen. Een burn-out ligt op de loer. Hoe lang ben  je fysiek en mentaal de stress en drukte nog te baas?

Hoe lang houd je dit nog vol?


 [MK1]Opsomming van gemaakt, want dat leest makkelijker dan wanneer het achter elkaar is geschreven